Vidéken jártam…Vidéken jártam…

 Tudom, nem ez a megszokott téma az oldalunkon olvasható bejegyzéseknél, de annyira furcsa élmény volt ez az eset, hogy meg kell osszam a világgal.

 Egy vadászat alkalmával vidéken jártam egy kedves kis motelben, az egyik nagyvárosunk peremén. Két éjszakát töltöttünk el benne a párommal és a társas vadászat tagjaival. Első ránézésre a motel inkább egy szépen felújított, mostani elvárásokat kielégíteni vágyó, akár néhány szállóvendéget is fogadni tudó étteremnek látszott. Mikor megérkeztünk, a társaság már túl volt az első vadásznapon és épp befejezték a vacsorát, így mi a még asztalnál ülőkhöz csatlakoztunk és az étlap tanulmányozása után rendeltünk.


A pincérek kedvesek, a hely kellemes volt. Aztán olyan érdekes események sorozata következett, amit máig nem tudok hova tenni. A levest és a főételt nem túl hosszú várakozás után teljesen egyszerre hozták ki, így a levessel sietnünk kellett, de a főétel ennek ellenére elhűlt. Miután végeztünk az étellel, jeleztem, hogy fizetnék, mire a kiszolgáló hölgy megkért, fáradjak a bárpulthoz. Én felálltam és odamentem, majd megkezdődött a kabaré. A kisasszony odafordította hozzám az érintőképernyős monitort. A képernyőn látható éttermi szoftver megjelenítette asztalokat, tökéletes káoszban, a rendelések itt-ott egy-egy asztalnál és mintha valami logikai társasjátékot kellene megoldanunk, a mi feladatunk volt, hogy innen- onnan összehalásszuk a fogyasztásunkat. Miután mindent sikerült kijelölni és áthelyezni az éttermi szoftver következő menürészébe, a kisasszony még vagy tíz percig varázsolt, majd fizettünk és elmentünk elfoglalni a szobánkat.


Mondanom sem kell, bár az étel nem volt rossz, a motelen a nem túl régi felújítás óta már látszottak az elhanyagoltság, nemtörődömség jelei. Ezt két féle problémának tulajdonítom. A tulaj magasról tesz az egészre, csak a pénz legyen meg minden hónap végén, jó vezető beosztású embert pedig nem fizet meg, illetve a nevetséges, kaotikus rendszerüknek köszönhetően, ha akarnák sem lenne esélyük rendesen vezetni a helyet. Az étteremben, aminek a hátán kellene vinnie az egész létesítményt, aki egyszer átélte ezt a zűrzavart, nem jön vissza többet.

 Számomra a tanulság az, hogy komoly céget, csak komoly háttérrel és megfelelő irányítással lehet vezetni. Jó emberek, jó felszerelések, jó éttermi szoftver és jó rendszer szükségeltetik!