Ügyeskedés ellen is jó, ha élő éttermi rendszert használunk!Ügyeskedés ellen is jó, ha élő éttermi rendszert használunk!

 Amennyiben Ön is egy étterem tulajdonosa vagy, de tulajdonképpen majdhogy nem mindegy is, milyen vállalkozása van, kérem, olvassa el ezt a pár sort. Néhány olyan gondolatot osztanék meg Önnel, amik egy kedves ügyfelünkkel való beszélgetés után fogalmazódtak meg bennem!
 
 Sajnos, nem bizonyítható a feltevésem, amivel kapcsolatban leírom ezt a néhány sort, így nem oszthatok meg neveket. Mégis, azt hiszem, mindenki számára tanulságos lehet és egyben jó példaként mutatja be, miért is fontos, hogy a cégünk irányítására használt éttermi rendszer élő legyen, folyamatos support háttérrel.

Az történt, ugyan is, hogy két hét alatt két alkalommal hívott fel ugyan az a cég, olyan problémával, ami látszólag a mi szolgáltatásunkból fakad. Elvégre, az engem kereső személyen kívül, hivatalosan senki nem használja az éttermi rendszert, ezáltal, elviekben a meghibásodások csak kívülről érkezhetnek.


Az ügyfelünk tapasztalata szerint a program bizonyos funkciói nem működnek, ezáltal a bejövő rendelések egy része sem úgy érkezik meg az éttermi rendszerünkbe, ahogy annak történnie kéne. A megoldás viszont mind a két esetben érdekes és tanúságos volt. Az ügyfél igényének eleget téve, az ő adminisztrációs felületükre belépve, a „hibás” funkciókat nem javítani, csupán visszakapcsolni kellett. ,Ügyfelünk elmondása szerint ő nem inaktiválta őket, tehát működniük kellene. Mégis a probléma azért jelentkezett, mert valaki kikapcsolta őket.


 Természetesen ezt nem mi csináltuk, hiszen az éttermi rendszert csak szolgáltatjuk, nem pedig működtetjük. Ennek következtében, 99,99% esélye annak, hogy valamilyen ismeretlen okból, de biztosan felhatalmazás nélkül, a cég alkalmazottai közül valaki állította át a funkciókat.


 Mindebből a leszűrendő tanúság az, hogy egy éttermi rendszer fennakadásmentes használatához, ha nem is nélkülözhetetlen, de minden esetre hasznos az állandó háttérsegítség biztosítása. Ha nem biztosítanánk ügyfeleink számára telefonos elérhetőséget és segítséget, akkor a vállalkozások többsége sok elhúzódó problémával küzdene nap, mint nap, amik megoldásával kapcsolatban csak magukra számíthatnának. Sokan, ha felüti a fejét valamilyen probléma, csakis programhibára gondolnak, pedig az előző példából tisztán látható, hogy egyszerűen csak valaki szabotálni próbálta az éttermi rendszere működését.