Rendelésközvetítő rendszerek (1.rész)A következő néhány cikk magánszemélyek tapasztalatára épülve készült, ezáltal kissé letérünk a szakma útvonaláról és néhány érdekes információ átadása következik.

Engedjétek meg, hogy a következő témánk egy olyan dolog boncolgatásával foglalkozzon, ami valószínűleg mindannyiunk életét megkönnyíti, de néha sajnos bosszúságot is tud okozni. A következő néhány sorban S. Antal véleményét és tapasztalatait osztjuk meg.

„Biztos voltatok már Ti is úgy, hogy nagyon éhesek voltatok, de teljesen üres volt a hűtő és semmi kedvetek sem volt elmenni bevásárolni, aztán pedig főzni valamit. Vagy épp nem értetek rá minderre.

Én, amikor éhes vagyok, sose tudom eldönteni, mit szeretnék enni, de az biztos, hogy sok legyen belőle.

 Ilyenkor felmegyek az internetre és beírok valamit, mondjuk, hogy étel házhozszállítás, vagy pizza rendelés és elkezdek keresgélni a lehetőségek között.

 Az utóbbi pár évben, teljesen egyértelmű, hogy az étel házhozszállítás, vagy a pizza rendelés kulcsszavak használata esetén egy olyan oldalra navigál az éhező ember, ahol a különböző éttermeket összefogják és egy helyen, sokkal egyszerűbben tudunk nézelődni, ételt választani. Ezeknek a rendelésközvetítő rendszereknek, itthon az ősatyja a Netpincér volt, és a mai napig is uralja a piacot.

 Én, ha tehetem, más étel házhozszállítással foglalkozó oldalakat is kipróbálok. Mert amellett, hogy ez az éttermeket egy csokorba gyűjtő oldal megkönnyíti a mindennapokat, mégis rossz tapasztalatokkal is gazdagodtam általa. Úgy egy évvel ezelőtt, kettőből kétszer, egy héten belül, valahol elakadt a rendelésem, és mindenki a másikra mutogatott, én meg éhes maradtam.

 Szerencsére, bár még sajnos nem rendelkeznek annyi étteremmel, van alternatíva a rendelésközvetítő rendszerek piacán. Az egyik ilyen, éttermeket összefogó oldal, felhasználói szemmel, sokkal barátságosabb, csak még kevesen ismerik, és a Netfood néven kezdenek ismertté válni.

 Akkor találtam rájuk, amikor tele lett a téli bakancsom a másikkal és alternatívát kerestem. Sajnos, mivel még nincs akkora követőtábora ennek a rendelésközvetítő rendszernek, kicsit kevesebb a választék, de néhány közismert és szeretett vendéglátó egység kínálata megtalálható a felületén. Szerintem az jó dolog, hogy több Netpincérhez hasonló online felület foglalkozik étel házhozszállítással, ezáltal mindegyiknek alkalmazkodnia kell a piachoz és harc megy a vásárlók kegyeiért. Ez pedig lássuk be, számunkra csak jót jelent.

Tehát Barátaim, Netfoodra és más étel házhozszállítással foglalkozó oldalra fel! Kicsit lépjetek ki a komfortzónátokból és hagyjunk fel a megszokottal, hogy hosszabb távon saját magunknak kedvezzünk!”