Műanyagmentesség a fesztiválokonA környezetvédelem egyik rendkívül sürgetőbb problémája a mindenhol egyre növekvő hulladékmennyiség. A nemrég megszavazott egyszer használatos nejlon zacskók betiltása az első olyan lépés, amellyel az Európai Unió is megerősíti azt, amit a környezetvédők már évek óta mondanak. Vagyis, ideje visszafogni, sőt, abbahagyni az egyszerhasználatos műanyag eszközök használatát. Szerencsére a hulladékmentes életforma egy olyan trenddé kezd válni, ami jót tesz környezetnek és a fogyasztóknak is.

Igazi öröm, amikor nagyobb események is csatlakoznak a környezetvédelem népszerűsítéséhez, holott nem ez az igazi profiljuk. A június elején megrendezésre kerülő Belvárosi Sörfesztivál szervezői bejelentették, hogy idén nem egyszer használatos műanyag pohárba adják a sört, hanem üvegpoharakba. Ezzel kb 150 ezer műanyagpohártól menekül meg a főváros, ugyanis a tavalyi évben ilyen mennyiségű sört adtak el az 5 napos ingyenes fesztivál alatt. 

A műanyag pohár helyett üvegpohárból kortyolhatjuk a hűs finomságokat, ami valljuk be, egészen más élmény. Amellett, hogy kevesebb szemét keletkezik, az emberek kicsit a minőségi alkoholfogyasztás irányába is elmozdulnak. A fenntartható fejlődés másik más nagy problémája a túlfogyasztás. Az ételeket, italok, használati cikkeket a szükségesnél nagyobb mértékben fogyasztjuk, amire a „kevesebb, néha több, azt viszont élvezettel fogyasztani” elv lenne jó irány. 

Ne felejtsük el tehát, hogy idén június első hetében a "műanyag pohár mentes" Belvárosi Sörfesztivál várja a fővárosba látogatókat, ahol több száz sörkülönlegességet lehet megkóstolni!