Mitől lesz családbarát egy étterem?Manapság rengeteg család jár étterembe. Azok, akik gyerekkel vagy gyerekekkel járnak enni valahova, természetes módon a családbarát éttermeket részesítik előnyben. Családbarátnak lenni több, mint néhány etetőszék és gyerekmenü. Ezeken a helyeken el kell érni, hogy a gyerek jól érezze magát, és a szülő se feszengje végig az étkezést csak azért, mert kinézik az étteremből

 

De vajon mi kell ahhoz, hogy egy étterem igazán családbarát legyen?
Például lehet játszani a dekorációval. A falon komor csendéletek helyett vidámabb képek, olykor mesefigurák is helyet kaphatnak. A berendezés a nagyon elegáns helyett inkább praktikus és könnyen tisztítható legyen. A fehér abroszt felválthatják a vicces alátétek. A sarokban lehet egy asztalka kifestőkkel, színes ceruzákkal, hétvégéken animátor is dolgozhat. 
 
Egy gyerekbarát étterem rendelkezik egy jó online éttermi programmal, mely által gyorsítani lehet a személyzet munkáját, így csökkenteni a türelmetlen gyerekeknek a várakozást, amiért az éhes gyerek boldog a szülő pedig hálás lesz. Gyermek étlapok is kihelyezhetők, amik színes mintákkal, állatkák rajzaival könnyíthetik a legkisebbeknek a választást, hogy akár egyedül is megrendelhessék a saját ételüket. 
 
Online éttermi program segítségével remek menüket lehet gyerekeknek összeállítani, ezekhez meglepetés is rendelhető, hogy még vonzóbb legyen a kicsik számára. Mindezek mellé pedig türelem, türelem, türelem. Ezek egy családbarát, gyerekbarát étterem titkai. És ne feledjük – egy családban mindig a gyerek választ éttermet – ő pedig azt fogja választani, ahol gördülékeny és gyors volt a kiszolgálás, és élmény az étkezés.