Miért nélkülözhetetlen egy vendéglátó szoftver?Manapság az a vendéglátó szoftver fejlesztő vállalat tud talpon maradni, aki folyamatosan figyeli a piaci igényeket, és azok alapján fejlesztéseket hajt végre. Ha csak egy alap szolgáltatást és tudás bázist nyújt éttermi programja által, csak abban reménykedhet, hogy stagnálni tud vállalata, fejlődésről és ügyfélkör bővítésről ne is álmodjon. 

Szakemberek szerint, ha jól alakulnak a dolgok, a magas színvonalat képviselő vendéglátó szoftverek által egy új generáció jöhet létre az éttermi programok piacán, ami úgy a fejlesztőknek, mint a vendéglátó egységeknek, legyen az étterem, büfé, kávézó vagy cukrászda, csak az előnyükre válhat.

 

Hogyan és miért? Mert egy "minden" igényt kielégítő vendéglátó szoftver nem csak arra jó, hogy papír és ceruza helyett felvegyük a rendelést általa. Persze ez a fő funkciója, de ennél sokkal többre is képes egy modern éttermi program. 

Egy jól leprogramozott  éttermi program amellett, hogy azonnal továbbítja a felvett rendelést a konyha felé, hangjelzéssel szól, hogy újabb feladat előtt áll a séf. De a pincéreket is segíti a hangjelzés, ha az étel elkészült é csak arra vár, hogy a vendégek elfogyassák őket.