Mi alapján választunk éttermet?Vajon, ha a Balaton parton sétálunk, és lépten-nyomon vendéglátóhelyeket látunk, mi dönti el, hogy melyikbe megyünk be? Vajon mi az, ami vonzó számunkra?

Elsősorban az étterem kinézete alapján döntünk. Kell, hogy tökéletesen belesimuljon a környezetébe, és ne lógjon ki stílusában onnan. Ha egy étterem hívogató és barátságos, nagyobb eséllyel lépünk be, mint egy olyanba, ami túlságosan steril, vagy nagyon barátságtalan benyomást kelt. Mikor belépünk, a személyzet viselkedése az, ami szintén sokat nyom a latba. Egy morcos, goromba pincér, aki futtában odadobja az étlapot, de alig szentel figyelmet ránk kevésbé vonzó, mint egy mosolygó, aki barátságosan és ránk odafigyelve veszi fel a rendelésünk, gyerekszéket ajánl a babának, árnyékot az idősnek és egyébként is érezteti, hogy fontosak vagyunk. Nagyon sokat számít a kiszolgálás mellett maga az étel is, ha a kiszolgálás barátságos és még az étel is finom, az étterem biztosan számíthat rá, hogy elégedett lesz a vendég, és visszatér. 

Természetesen ahhoz, hogy ez az elégedettség létrejöjjön, számtalan háttérben zajló folyamatra szükség van. A jól összehangolt munkát elősegítheti egy online éttermi program, ami amellett, hogy nagy mértékben megkönnyíti a személyzet munkáját – aki így mosolygósan és felkészülten tud a vendég felé fordulni – lehetővé teszi az online éttermi program azt is, hogy mindig legyen megfelelő mennyiségű alapanyag, amiből aztán elkészülhetnek a kiváló ételek. Egy jó éttermi rendszer segít a konyhán, de segíthet a kiszolgálásnál is, hiszen például a rendelésfelvételnél is bevethető, de az éttermi rendszer segítségével megoldható az euró átváltása is, így ez sem okoz bosszúságot. Jókedv, jóllakottság, pontos elszámolás – ezt várja el egy vendég a jó étteremtől, s ha ezt megkapja, biztosan visszatér.