Lakáséttermek 2. rész Az előző blog bejegyzésünkben néhány alap információt próbáltunk megosztani a lakáséttermekkel kapcsolatban, most ezt szeretném folytatni, kicsit kibővítve a témát.
 
A lakáséttermek tulajdonosai, akik általában a személyzetet is adják, lehetnek lelkes amatőröktől kezdve egészem a michelin csillagos szakácsokig bárkik. A lényeg, hogy valami olyat nyújtanak, amit éttermi szinten nem lehet kivitelezni.

 Sok amatőr nyit ilyen vendéglátó egységet, és bár ők nem rendelkezik semmilyen előképzettséggel, mégis elég hozzá a kalandvágy és a gasztronómia világának szeretete. Ezek között az amatőrök között egyre több a gasztroblogger, aki tudását szeretné egy új szintre emelni.

 A mesterszakácsok általában úgy válnak lakásétterem tulajdonossá, hogy egy időre besokallnak az éttermekben töltött évektől és kicsit kiszeretnék élni saját gasztronómiai vágyaikat. De, még ha csak ideiglenesen nyitott lakáséttermekről is van szó, mégis érdemes odafigyelni rájuk.

 Kicsit ritkábban ugyan, de van, hogy úgy jön létre lakásétterem, hogy a séf a fix állása mellet nyit saját vendéglátó egységet. Ez viszont azt jelenti, hogy az adott szakács csak ritkán, hetente maximum egy-két alkalommal tud estet adni. Ez legtöbbször nem elég a megélhetéshez, viszont sok tapasztalatot jelent, valamint így könnyebben tud új recepteket kipróbálni, új irányokba elindulni a gasztronómia világában.