Kell-e nekem éttermi software, és ha igen, milyen? Tudom-tudom. A régi szép időkben elég volt néhány megbízható pincér, egy főpincér és esetleg egy étteremvezető, hogy minden flottul menjen vállalkozásunkban. De vajon elég-e ez ma a modern világban, amikor a komoly versenyhelyzet mellett minden apró kis hiba komoly jövedelem kiesést jelenthet? Kimerem jelenteni, hogy nem!

Ha ezzel már tisztában vagyunk, vajon merre érdemes keresgélni? Számít-e egyáltalán, hogy milyen rendszert, éttermi programot használunk? Elvégre, mindegyik arra készült, hogy éttermeket irányítsunk vele. Miért ne lenne jó a legelső, ami szembe jön? Vagy ha már van ilyenünk, minek cseréljük le, jó az, évek óta működünk vele.

 Koránt sem állítanám, hogy nincs több jól használható éttermi program, vagy, hogy egy kevésbé jó ne tudná üzemeltetni az éttermet. De vajon elég ez ma, amikor ennyi konkurenciával kell szembenézni? Nem lenne –e érdemes mégis rászánni az időt, akár évente, hogy megnézzük a piacot, és ahogy folyamatosan keressük a legjobb alapanyagokat és legjobb recepteket, ebben a témában is a legjobbat felkutatni? Legalább ár érték arányban?

  Tény, nem mindenkinek ugyan az a fontos. De az biztos, hogy minden elvárásnak megvan a saját megoldása. Keressük hát meg a számunkra legmegfelelőbb éttermi programot és használjuk ki a lehetőséget, hogy több idő és energia jut az egyéb feladatok tökéletesítésére!