Havidíjas étteremkezelő rendszer, Pro és Kontra (I. rész)Néhány sor erejéig, szeretnék foglalkozni azzal, hogy miért is jó, illetve, hogy mik lehetnek a problémák egy havidíjas online éttermi szoftver használatában. Természetesen, az egyszeri díjas szoftverekkel állítom szembe ezt a megoldást, így kicsit talán megkönnyíthetem a választást azoknak, akik most nyitnak éttermet, vagy fejleszteni szeretnének.

  - Elég egyértelmű és gyakran felmerülő dolog, mely elgondolkodtatja az ügyfeleinket, hogy bizony, ameddig használni szeretnék a programunkat, folyamatosan havi díjat kell fizetniük, ami hosszú távon komoly összeget, illetve passzív kiadást is jelent.
  - Bár a fent említett tényező valóban okozhat fejfájást, ha a havi díjakat összehasonlítjuk egy hasonló kategóriájú fix díjas termék megvásárlásának árával, rájövünk, hogy évekig kell a terméket használnunk ahhoz, hogy elérjük a fix díj összegét. E mellett, a fix díjas termékek elavulhatnak és újat kell vásárolnunk, ami megint komoly összeg és ezáltal valójában sokkal olcsóbb a havidíjas megoldás.

  - A havidíjas, online éttermi szoftver nem rendelkezik minden olyan funkcióval, ami egy felső kategóriás programban benne van.
  - Őszintén szólva, ez lehetséges, de a mi esetünkben, az online éttermi szoftver folyamatos fejlesztés alatt áll. Ez azt jelenti, hogy már eleve az ügyfelek visszajelzéseire épült, ennek köszönhetően olyan elemeket és funkciókat tartalmaz, amik valóban használhatóak, és ha új feladatkört kell beépíteni, mert változik a világ, ez folyamatában megoldható, nem kell ezért egy új programot megvásárolni.