Éttermi rendszerek piacának alakulása 2017 (1. rész)Előző évek tendenciájához képest az éttermi rendszerek piaca felélénkülni látszik. Mindez annak köszönhető, hogy egyre több vendéglátó egység tulajdonosa és vezetője látja meg ezen programok előnyeit, és az általa kihasználható előnyökre is egyre többen tartanak igényt. Tehát egy étterem, cukrászda vagy kávézó sem nyitja meg kapuit anélkül, hogy ne vásárolna meg vagy bérelne egy éttermi rendszert és könnyítené meg általa a működését.

Tavalyi évben még elég nehézkesen ment az éttermi rendszerek értékesítése, a legtöbb vendéglátó egység nyugodt elégedettséggel használta régi programját, vagy épp megmaradt a papír és ceruza kombinációjánál. Idén viszont egyre többen látják szükségét a fejlesztéseknek, ami nem csak az éttermek és kávézók helyszínének szépítésében mutatkozik meg, hanem az berendezések és az éttermi rendszerek korszerűsítésében is.

Éttermi rendszer leginkább ár és a benne foglalt szolgáltatások színvonala szerint választanak a vendéglátó egységek vezetői. Tehát már nem csak az a fontos, hogy minél olcsóbban jussanak hozzá egy szoftverhez, hanem az is, hogy igényeiket minél inkább kiszolgálja az adott rendszer, és erre hajlandóak költeni is.

Ennek hatására viszont egyre több konkurenciája lett a régi éttermi rendszereket biztosító vállalatoknak, ami nagy kihívást jelent a számukra. Annak érdekében, hogy meglevő ügyfeleik köre nem hogy csökkenjen, de bővüljön is, rengeteg fejlesztésre és kedvezményes ajánlat megtételére van szükség. Ez viszont az éttermek, cukrászdák és más vendéglátó egységek malmára hajtja a vizet, hiszen egyre több, magasabb színvonalú és kedvezőbb áru lehetőség közül tudnak válogatni.