Éttermi program használatának előnyeiManapság már nagyon ritka az a vendéglátóegység, legyen szó étteremről, gyors étkezdéről, kávézóról vagy akár cukrászdáról, ahol még mindig a „jól bevált” papír és toll módszert alkalmaznák.

Ma már nincs annyi idő a fogyasztás felvételére, illetve a kiszolgálásra, mint régen. Egy részről azért, mert a vendégek számára is sietősebb, mint régen volt. Kevesebb idejük van meginni illatozó kávéjukat, vagy elfogyasztani az ebédjüket, ehhez pedig alkalmazkodniuk kell a kiszolgálóknak és a vendéglátóegység minden tagjának. Emellett sokkal könnyebb felvenni egy rendelést technológiai alapokkal rendelkező eszközökkel, mint papírra írni és aztán az elolvashatatlan kézírással bíbelődni. Arról nem is beszélve, hogy a papírlapok szanaszét heverhetnek, eltűnhetnek és nehéz visszakeresni egy-egy rendelést, vagy épp leltározási adatokat. Ha viszont a rendelkezésre áll egy éttermi program, amiben minden egy helyen megvan és könnyedén vissza is kereshető, a vendéglátóegység minden alkalmazottjának és tulajdonosának is sokkal könnyebb dolga van az év minden napján. Egy éttermi program segítségével egyszerűen levezethető akár egy napi, akár egy egész havi fogyasztás és alapanyagfogyás, tudni lehet, hogy hogyan alakultak a bevételek és összességében milyen kiadásokkal kell számolni. Érdekesség képpen statisztikák készíthetőek az éttermi program által, mely kimutatja, hogy aznap melyik volt a legkeresettebb termék, étel és ital, ami a későbbiek folyamán segítségére lehet a vezetőségnek, hogy mely alapanyagokból érdemes többet és kevesebbet vásárolni, hogy készlet hiány se lépjen fel, de selejtezni se kelljen összetevőket azért, mert nem fogytak el időben.

De ezen alapvető pozitívumok mellett még számos előnnyel rendelkezhet egy éttermi program, mely gyors, egyszerűen kezelhető és átlátható, ez a kezelhetősége is által bárki számára pikk-pakk elsajátítható.