Étteremben vírus idejénAz egészség és a biztonság kiemelt prioritást kapott az elmúlt hónapokban. Bár a hirtelen jött stop után az élet a nyáron újra beindult, bizonyos szabályokat most is minden vendéglátóhelyen be kell tartani.

- Ne menj étterembe, ha nem vagy jól

Ne csak magad miatt, mások miatt se. Manapság már szinte minden étteremből visznek házhoz, szuper éttermi rendszerek segítenek a háttérből, hogy gyorsan megkapd, amit rendelsz, így ha gyengének érzed magad, inkább maradj otthon.
 
- Tartsd be az étterem szabályait
Vannak éttermek, ahol kérik az arcmaszkok használatát, kisebb létszámú ember lehet csak egy légtérben, fertőtleníteni kell a bejáratnál. Ezeket a szabályokat figyelembe kell venni és betartani, mikor valaki étterembe látogat.
 
- Legyél türelmes
Minden bizonnyal van néhány idegesítő dolog az új rendben, ami a pandémia miatt kialakult. Előfordulhat például, hogy akármilyen jó is a személyzet, akármilyen szuper éttermi rendszert használnak is a háttérben, tovább tart a kiszolgálás, többet kell várni. Ha a kiszolgálás kicsit lassú, akkor is légy megértő.
 
Mindezek mellett használd körültekintően a mellékhelyiségeket, fizess kártyával, ha megteheted, és köszönd meg a személyzet munkáját. Hiszen minden körülmények között érted vannak!