Étterem, egy kis plusszal (II. rész)Mindenkinek van egy olyan kedvenc étele, amiből szinte bármikor, bármennyit képes elfogyasztani. Egy-egy új fogás kipróbálásával azonban a legtöbben kicsit óvatosabbak vagyunk, számtalanszor az étel kinézete miatt nem vagyunk hajlandóak még belekóstolni sem. 

Erre ad tökéletes megoldást az úgynevezett „láthatatlan vacsora”, ahol az étterem vendégei teljes sötétségben fogyaszthatják el a különleges fogásokat. Ez egy igazi kulináris kaland, ahol csak a szaglására és az ízlelőbimbóira számíthatnak a résztvevők. A szervezők szerint így teljesednek ki igazán az ízek és az illatok, a nyugodt környezet halk zene kíséretében pedig biztosan garantálja a teljes kikapcsolódást.

Egyébként nem csak Magyarországon, hanem például Párizsban vagy Berlinben is hódítanak a „sötét éttermek”, ahol minden asztaltársaságnak egy-egy vak pincér a személyes segítője. Míg az étterem sötétben tapogatózó vendégei tényleg semmit nem látnak, addig egy másik különleges étterem látogatói igazi panorámában gyönyörködhetnek evés közben. 

Sőt, ez nem kifejezés, hiszen a Dinner in the Sky egy lebegő étterem, ahol ötven méter magasban szolgálják ki vakmerő vendégeiket. A daruval felhúzott asztalnál huszonkét ember fér el, akik a felhők között élvezhetik a finom ételeket és a csodás kilátás kettősét. 
Ma már tehát szinte csak a kreativitás szab határt, miként tehető egyedivé egy étterem, hiszen sokan ma már nem csak finom ételeket, hanem kalandokat is várnak egy éttermi látogatás során.