Étterem, egy kis plusszal (I. rész) A mai rohanó, impulzusokkal teli a világban az emberek az élet minden területén az új élményeket, és az extrém újításokat keresik. Nincs ez másképpen a gasztronómiában sem, gondoljunk csak bele az egészségtudatos, a vegán, de akár a paleo ételek tér hódításába. 

Ma már egy vacsora sem minden esetben csupán az ételek elfogyasztásáról szól, számos étterem tulajdonos tesz eleget a megnövekedett igényeknek. Az egyik ilyen különlegesség, az úgynevezett „vacsoraszínház”, ahol a vendégeknek egy bűntényt kell felderíteniük a különböző ízletes fogások között. Az interaktív előadás azoknak jelenthet felejthetetlen élményt, akik szeretik a krimit, a finom ételeket, na és persze a színház világa sem áll távol tőlük. 

A vacsora az előadás szerves része, a fogások között kell minden asztalnak a rejtélyes bűntényt felgöngyölítenie. A desszert után aztán jöhet a szembesítés, minden csapatnak meg kell neveznie a tettest, az indítékot és a gyilkos fegyvert az összegyűjtött információik alapján. A „vacsoraszínház” alkalmi detektívjei tehát nem csak a helyszínül szolgáló étterem különleges ízvilágát élvezhetik, hanem egy izgalmas színdarab résztvevői is válhatnak. Az este folyamán a szakácsok mellett ugyanis, a színészek is mindent megtesznek, hogy a résztvevők maradandó élményekkel térhessenek haza. 
 
Fontos tehát elgondolkodnia az étterem alapítás előtt állóknak azon, hogy milyen kis plusszal, egyedi ötlettel keltik fel leendő vendégeik figyelmét.