BocuseD?Or magyarországi döntő A Sirha Budapest idén is számos szakmai versenynek adott otthont, köztük kiemelkedik a BocuseD’Or magyar döntője, amelyet a kiállítás második napján tartottak, Az ’A’ pavilon verseny színpadán. A győztes képviseli majd az országot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén, Tallinnban. 

 

A magyarországi forduló idei győztesei: Veres István, Palágyi Eszter, Haraszti Zsolt, Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland. A verseny történetében először két olyan séf szerepelt az első két helyen, aki jelenleg vagy a közelmúltban Michelin-csillagos étterem konyháját vezette. 
 
2020-ban öt zöldség közül kerül ki az idei Bocused'Or magyar döntőjének kötelező alapanyaga. A barna csiperkegomba, a csicsóka, a karfiol, a káposzta vagy a cékla lesz az idei Bocused'Or magyar döntőjének kötelező alapanyaga. A megmérettetést megelőző napon a Bocused'Or hazai döntősei a METRO csaknem ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatják össze versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat és akkor derül ki sorsolással az is, hogy az öt zöldség közül melyik lesz az, amelyet kötelezően használniuk kell a verseny során. 
 
A Bocused'Or versenyek két témája közül a hús idén a fürj és a kacsamáj, a másik téma a hal, amely a budapesti versenyen a pisztráng lesz.