Az SSL jelentősége a weboldal biztonságában és a Google keresőoptimalizálásbanAz SSL jelentősége a weboldal biztonságában és a G

Az SSL technológia

Az online vásárlások lebonyolítása mostanság már mindennapos tevékenység. Mikor egy weboldalon vagy webáruházon vásárolnak, regisztrálnak, vagy egyéb adatbekérőt töltenek ki (pl. feliratkoznak egy hírlevélre) majd küldenek el, akkor a webböngésző és a webszerver (weboldalt vagy webáruházat futtató szerver) között adattovábbítás történik.
Ezeknek az adatoknak a védelmét szolgálja az SSL technológia, mely ezen adatok titkosítására szolgál. Az SSL technológia használatával biztonságosabbá teheti weboldalát, webáruházát, és vásárlói személyes adatainak védelmére is szolgál.

Az SSL technológiával védett oldalon a szokásos http helyett https előtag szerepel a domain név előtt. Pl.: https://www.neuwebdesk.eu.

A különböző weboldal böngészők (firefox, chrome, safari, stb) is jelzik, ha az adott weboldal biztonságos vagy nem biztonságos kapcsolaton keresztül fut. A nem biztonságos kapcsolatot csak egy információs ikon-nal, esetenként egy vörös lakattal jelzik, míg a biztonságos kapcsolatot "Biztonságos" felirattal és általában zöld lakattal jelzik.
Az információs ikon-ra kattintva pedig elérhetők a kapcsolat tulajdonságai is: biztonságos vagy nem biztonságos kapcsolat, biztonságos kapcsolat esetén a tanúsítványt kiállító adatai és a lejárati dátum.

Az SSL és a Google keresőoptimalizálás

Az SSL technológiával védett oldal a biztonsága miatt sok más előnnyel is rendelkezik. A Google és más keresőszolgáltatók is előrébb helyezik a weboldalt a találati listán, sőt a Google kifejezetten szorgalmazza, hogy minél több weboldal használjon SSL kapcsolatot.

neuwebDESK SSL kapcsolattal

Jó hírünk van a rendszereink használóinak: bármely rendszer mellé kedvezményesen igényelhetik az SSL kapcsolatot, így webáruházuk, éttermi rendszerük és adminisztrációs felületük is biztonságos, SSL kapcsolattal védett lehet. További információkkal kapcsolatban kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat.