Az éttermek marketing lehetőségei (3.rész)Ha étterem marketing keretei között a világhálón szeretnénk népszerűsíteni éttermünket vagy egyéb vendéglátóegységünket, fontos, hogy azok is megtaláljanak minket, akik eddig még sose fogyasztottak nálunk semmit.

Nézzünk csak egy mindennapi esetet, amiből könnyen érthetővé válik, mire is gondolunk. Itt a nyár, a jó idő és sok család vagy baráti társaság útra kel a legtöbb hétvége alkalmával. Új helyekre látogatnak el, élvezik a jó időt, a látványt, közös élményeket szereznek, ám de ha eljön az ebéd idő, valahol meg kell állni, hogy jól lakassunk mindenkit. Ha kicsit nagyobbak a társaság igényei, nem elégszenek meg a közeli benzinkút előcsomagolt szendvicskínálatával, szeretnének valami ízletesebbet.

Az első amit manapság megteszünk, hogy megkeressük a Google térkép segítségével saját tartózkodási helyünket, és rákeresünk a közeli vendéglátó egységek találati helyeire is. Így könnyebben és gyorsabban tudnunk választani és már azt is tudjuk, merre kell elindulni, hogy célt érjünk. És már ebben is tud segíteni az étterem marketing!


Az étterem marketing által nyújtott egyik lehetőség, hogy felregisztrálunk Google Cégem nevezetű adatbázisba, aminek köszönhetően a szóban forgó vendéglátóegység a speciális térképtalálatok között meg fog jelenni. Ingyenes regisztráció során megadhatjuk az étterem nevét, címét, elérhetőségeit és weboldal címét, ahonnan akár házhoz is lehet rendelni. De megadható a nyitvatartási idő és a fizetési lehetőségek is, sőt a profi ételfotós által készített képek közül is fel lehet néhányat tölteni a Google Cégem adatbázisába, így még nagyobb lelkesedéssel és étvággyal érkezhet meg a kedves vendég éttermünkbe. Sőt, a finom ételek elfogyasztása után meg lehet kérni a kedves és jól lakott vendéget, hogy a Google Cégem felületén írjon egy jó véleményt éttermünkről, evvel is hatékonyabbá téve a étterem marketingünket.