Az éttermek marketing lehetőségei (2.rész)Az internet térhódításának köszönhetően az éttermek korszerű módszerek által vegyék fel a kapcsolatot a célközönségükkel és hatékony módon tömegeket tudjanak megszólítani. Ez persze nem azt jelenti, hogy a régi, "jól bevált" módszerek mára elavulttá váltak és senki se használja őket, de ami biztos, hogy fókuszban az internet nyújtotta lehetőségek vannak.


Mit tehet az, aki étterem marketing által szeretné vendéglátóegysége forgalmát növelni?
Lenne néhány tanácsunk, amik összessége hasznos lehet, illetve étterme vendégszámának gyarapodását segítené. Ami fontos, hogy van lehetőség a tanácsok egy részét figyelembe venni és megfogadni, de ha biztosra szeretne menni, érdemes az egészet egy nagy csomagként kezelni, hiszen egyik a másikra épül vagy ép kiegészítik egymást az ötletek. Ezáltal együtt nagyobb hatékonyságra képesek, mint külön-külön.
 

1. Manapság kijelenthetjük, hogy vizuális világban élünk, tehát a képek igen nagy hatást képesek ránk gyakorolni. Ezt alapul véve, az étterem marketing bázisául szolgálnak az ételfotók, hiszen jó ha tudjuk, nem csak a szánkkal eszünk. Egy ételnél ahhoz, hogy jó szívvel és nagy étvággyal fogyasszuk el, szükség van a látványra és az illatokra is. Ne feledjük, az állatvilágból váltunk ki, tehát minden érzékszervünk fontos szerephez jut, ha étkezünk. Az étterem marketing ezt használja ki,és egy-egy igényesen elkészített fénykép a fogásokról még annak is képes meghozni az étvágyát, aki eddig nem is volt éhes. Éljünk evvel a lehetőséggel, és hozzuk meg a kedvet ételeink elfogyasztásához!
 

Persze itt azt is érdemes kiemelni, hogy nem elég egy csinosan feldíszített tányér, középen az étellel. Figyelni kell a tányér tartalmi megjelenése mellett a színekre, formákra, a környezetre és a fényekre. Éppen ezért lényeges, hogy az étterem marketing keretei között elkészített fényképeket ne az egyik pincér kattintgassa el legújabb telefonja segítségével. Legyünk erre is igényesek és kérjünk profi segítséget!