Az éttermek marketing lehetőségeiMinden vállalkozás számára szükség van reklámra, ezáltal marketing tevékenység végzésére is, hiszen a kettő külön nem létezik. Még, ha a legszűkebb értelemben is nézzük a reklámozást, akkor is a szájhagyomány útján terjedő hír értéke is felbecsülhetetlen. Hát még ha más módon adjuk hírül vállalkozásunk nyújtotta minőséget és lehetőségeket...

A mai digitális világ számtalan új lehetőséget biztosít a számunkra, ha reklámozásról van szó. Az étterem marketing pedig egy új válfaja lett a marketing tevékenységnek, amivel a vendéglátóegységek élni tudnak. De mi is valójában az étterem marketing?
 

Az étterem marketing elsődleges célja a vendéglátóegység profitjának növelése azáltal, hogy a korábbi vagy akár új vendégeket vonzzon az étterembe. Sőt, az étterem marketingnek megvan minden eszköze és módszere, amik segítségével népszerűbbé tehetjük az adott vendéglátóegységet.
 

Régebben az étterem marketing módszerei minden médiumra kiterjedtek, ma már hagyományos reklámozási technikáknak neveznénk őket. Azonban, ahogy a világ, valamint a technika fejlődött és változott, az étterem marketing legfőbb helyszíne az internet lett. Ennek egyszerű oka van, mégpedig az, hogy az emberek többsége szabadidejük legjavát a világhálón töltik, ezáltal itt tudjuk leghatékonyabban eljuttatni hozzájuk az információt.