A vérbeli vendéglátósEgy igazán jó vendéglátósnak, azt mondják, vérében van a szakma. Teljes odaadással végzi munkáját, ismeri a munkahelyét a pincétől a padlásig, minden szegletet, minden asztalt és poharat, minden étteremben futó programot, újítást, és természetesen tökéletesen ismeri a szakma fortélyait is. 

 

Mindezek mellett pedig, ami igazán fontos, egy vérbeli vendéglátós szereti az embereket és igazi házigazda. Mindig mosolyog, mindig szívélyes, beszélget, hallgat, ahogy a vendég hangulata megkívánja. Egy vérbeli vendéglátós a betérő fogyasztókért él. Szinte előre tudja, mi a kívánság, még azelőtt, mielőtt maga a vendég kimondaná, így villámgyorsan teljesíteni is tudja azt. Emiatt van, hogy amikor a jóllakott látogató távozik, biztos  elégedetten távozik.
 
Természetesen egy jó vendéglátósnak is kell a segítség, így számára is fontos, hogy az étel ízletes, a munkatársak profik legyenek, és jó ha a vendéglátóhely használ egy tökéletesen működő éttermi rendszert is, ami könnyűvé és gyorssá teszi a háttérfolyamatokat. Minden szakmának vannak könnyebb és nehezebb pillanatai, ám egy igazán jó vendéglátós még a nehezebb napokon is barátságos. Még akkor is, ha több kilométer van már a lábában, el kellett rendeznie számos problémát és fizikailag és mentálisan is elfáradt. 
 
Csak mosolyog, szolgál és búcsút int a távozónak, remélve, hogy egyszer visszatér. De ami biztos, hogy a tökéletesen működő éttermi rendszer mindig hű társa marad, amire a legnehezebb napokon is támaszkodhat.