A vendéglátóhelyek nélkülözhetetlen motorjaHa vendég érkezik egy étterembe, elvárja, hogy a rendelése gyorsan és pontosan érkezzen meg hozzá, hogy aztán nyugodtan és jóízűen elfogyaszthassa azt. Mindehhez nélkülözhetetlen a vendéglátóhely részéről a hozzáértő, kedves és türelmes, profi személyzet, és a háttérben futó, jól működő éttermi rendszer

 

Az meg mi? - kérdezhetné egy laikus, aki csak enni akar egy jót. Nos, néhány szóban elmondva egy éttermi rendszer a vendéglátóhelyek nélkülözhetetlen motorja. Ez felel azért, hogy a pénzügyi folyamatok tökéletesen követhetőek legyenek: pontos legyen a számlázás, ne maradjon le semmilyen tétel a blokkról, még nagyobb fős társaságnál sem, lehessen sztornózni szükség esetén, személyenként bontani és még sorolhatnánk. 
 
Egy éttermi rendszer teszi lehetővé például azt is, hogy egy külföldről érkező vendégnek ne kelljen fejben átváltania forintról euróra, mert az éttermi rendszernek köszönhetően ez is megoldható. Össze van kapcsolva a pénztárakkal is, így nem csak a pincérek, de az üzletvezetők életét is megkönnyíti egy jó rendszer. Egy gombnyomásnak köszönhetően ellenőrizhető, mekkora volt a napi forgalom, de az sem marad titokban mennyi selejt termelődött. Számláz, kezel, rendszerez, mindezt érthetően, átláthatóan és gyorsan. 
 
Összességében elmondható, hogy egy éttermi rendszer feladata az, hogy gördülékennyé tegye a pincérek és az üzletvezetők dolgát, pontosan és precízen könyvelve mindent.