A vendéglátó egységekhez igazodva (1.rész)Minden vendéglátó egység másként működik, mások a rövid és hosszú távú céljaik, ezek által pedig mások az igényeik is. Ettől függetlenül mégis két fő csoportra lehet osztani a vendéglátó egységeket, ha a napi szinten használt eszközöket nézzük. Egyik csoport gyorsan megtérülő, költséghatékony és egyszerű megoldásokra vágyik, míg a másik szívesen költ eszközeire és programjaira, ha tudja, hogy 5-10 éven át egy minden igényt kielégítő étterem vagy kávézó tulajdonosa lesz.

Ez igaz a rendelésfelvételért felelős szoftverre is, amit éttermi programnak neveznek. Számos lehetőség közül válogathatnak a vendéglátó egységek vezetői, mindenki megtalálhatja a saját igényének leginkább megfelelő éttermi programot. A kor újítása az online éttermi program, melyet telepítés nélkül lehet használni. Ennek az apróságnak a nagy előnye abban rejlik, hogy ha valami oknál fogva lefagy a számítógép, netán tönkre is megy, nem vesznek el az adatok. Egy másik számítógép, tablet vagy okostelefon másodpercek alatt csatlakozni tud az internetre és belépve az online éttermi programba, biztonságosan folytatható is a munka. Emellett számtalan funkcióval van ellátva egy ilyen online éttermi program, melyek segítik a mindennapi tevékenységek gyorsabb elvégzését és könnyebbé teszik a munkavégzést.

Ettől függetlenül minden online éttermi program tovább fejleszthető, hogy a mindenkori igényeknek megfeleljen. Aki szeretné leegyszerűsíteni saját és alkalmazottai munkáját, az online éttermi program fejlesztőihez bármilyen kéréssel fordulhatnak. De természetesen az is megoldható, hogy a nem kívánt funkciók kikerüljenek az éttermi programból, ami által a vendéglátó egység alkalmazottai számára még könnyebbé és átláthatóbbá válik a használata.