A szájról-szájra a legerősebb éttermi marketing eszközElgondolkodtál már valaha azon, mi alapján választasz éttermet

Ha jobban belegondolunk, rájövünk, hogy több csatornán tájékozódunk választás előtt: elolvassuk a véleményeket az interneten, közösségi csatornákon, reklámokból, szórólapokról, de meghallgatjuk a családot, barátokat is.Végül azt az éttermet választjuk, amit a legtöbben ajánlanak. 

Az a jó, ha a vendég emlékszik valami különösen jóra az étterem kapcsán, például feltűnően udvarias kiszolgálásra, tökéletes ételekre, nagyszerű légkörre. Ha ezek megvannak, a hír futótűzként terjed el, éppen ezért igaz az, hogy a legfontosabb ajánlás szájról-szájra terjed. 

Egy jó esemény, egy isteni hangulat nagyon fontos lehet, hiszen az emberek jót enni és szórakozni térnek be az éttermekbe. Ha jól érzik magukat, visszatérnek és másokat is erre biztatnak. Ezért igazán fontos a jó vendégélmény, hiszen az alapján fognak az étterembe betérni mások. 

A legerősebb marketing eszköz tehát az, ha beszélnek az étteremről. Ezt különböző eszközökkel lehet segíteni. A rugalmasabb, gyorsabb kiszolgálást éttermi program használatával, a tökéletes ételeket egy jó szakáccsal, a kiemelkedő kényelmet egyedi, színvonalas kialakítással. A lényeg a minőség és a jó hangulat, melyhez az éttermi program csak hozzájárulhat. Ha ez megvan, elindul a szóbeszéd, az pedig már kész siker.