Éttermek népszerűsítése (2. rész) - Dining City Országos Étterem HétKorábbi cikkünkben a Torkos Csütörtökről írtunk, amit a Magyar Turizmus Zrt. indított el a vendéglátás fellendítése céljából. 

 A következő, étterem népszerűsítő kezdeményezés a Dining City Országos Étterem Hét. Az Étterem Hét lényege, hogy a résztvevő éttermek az előre összeállított menüsorokat egy meghatározott fix áron, 3.300 Ft-ért kínálják. Az elmúlt években azonban bevezették az ún. prémium menüket 4.900 Ft-ért. Ez amiatt is fontos volt, hogy valamilyen differenciálás legyen a top éttermek és a többiek között, továbbá egy remek alkalom, hogy az éttermek drágább alapanyagokat is meg tudjanak mutatni a vendégeiknek, amik az alapárba nem férnének bele. 

Az Étterem Hét máig rendkívül népszerű a vendégek körében. Itt kevésbé fordul elő, hogy a megnövekedett vendéglétszám kibillenti az éttermet és nem a megfelelő színvonalat nyújtja. Az előre meghatározott menük is ezt segítik, hisz így az alapanyagbeszerzés és az előkészítés is egyszerűsödik. Azonban a fix 3.300 Ft-os ár csak az ételekre vonatkozik. Ha bármilyen italt rendelünk hozzá, az már ezen kívül esik. Így érdemes előre körbenézni a kiszemelt étterem itallapján, mielőtt asztalt fogalunk, mert kellemetlenül érhet minket, ha egy pohár bor annyiba kerül, mint a teljes menüsor. 
 
A nagy népszerűségnek köszönhetően már a sima Étterem Héten kívül Étterem Hét Extra is van. Ebben csak a legjobb 10 étterem szerepel már, az 5 legjobb budapesti és az 5 legjobb vidéki étterem. Az Étterem Hét Extra sorrendjét a vendégek értékelései alapján állítják fel, így érdemes értékelni a helyeket az étkezések után.