Étteremmarketing (3. rész)A színes és figyelemfelkeltő fényképeken kívül, étteremmarketing keretei között, néha érdemes rövid videókat készíteni az étteremről vagy valamilyen hozzá kapcsolódó eseményről.

Egy izgalmas konyhatechnikai műveletről, az étterem egyik jellegzetes ételének elkészítéséről vagy egy külsős helyszínen való megjelenésről izgalmas videókat lehet készíteni és posztolni a socialmedia felületeken. 

A videók ma már egyébként is nagyon népszerűek, mert egyszerre több érzékszervre is lehet velük hatni és jobban megmaradnak a nézők emlékezetében. A videóknál még érdemes megemlíteni, hogy az olyan mozgófilmek estében, ahol fontos a hang és a szöveg, legyen feliratozva. Ez azért fontos,mert sokan hang nélkül nézik a videókat és nem lenne jó, ha valamilyen fontos információról emiatt maradnának le. 

A következő tipp nem csak az étteremmarketingre igaz, hanem igazából az élet minden területén. Ez pedig az önazonosság és a stílus. Ha elindult az étterem valamilyen irányba egy adott stílusban, akkor ezután ilyen irányba mutasson minden általunk közölt tartalom. 
 
Például, ha a közvetlen, laza, baráti hangnem és hangulat jellemző az éttermünkre, akkor a feltöltött tartalmak is ilyen szellemben készüljenek. Akik szeretik az éttermet, azért fogják szeretni, mert ilyen. Ha ettől eltérő stílusban, mondjuk komolyabban kezdünk el posztolni, unalmasnak és idegennek fogják érezni a követők, és elfordulhatnak tőlünk.