Egészséges élelmiszerek térhódítása



A különböző piackutató cégek és a reformélelmiszereket forgalmazó cégek egyöntetűen úgy látják, hogy egyre növekvő igény van az egészséges élelmiszerekre. Ennek egyik oka, hogy egyre több emberről derül ki, hogy laktóz- vagy gluténérzékeny, vagy egyszerűen olyan egészségügyi problémái vannak, ami miatt elhagyja a mesterséges anyagokat tartalmazó, egészségesnek nem mondható élelmiszerek fogyasztását a gyógyulás reményében. Meg kell jegyezni, hogy számos problémára lehet megoldás bizonyos élelmiszerek elhagyása, de ez minden embernél egyéni. 

Nem csak a kereskedelemben lehet látni az egészséges ételek térnyerésének tendenciáját, hanem az éttermekben is. Az emberek keresik a helyi termelőktől származó szezonális alapanyagokból készült ételeket, amik frissek, táplálók és természetesek. A főváros étterem képe is nagy változásokat mutat, ugyanis egyre több helyen lehet vegetáriánus vagy vegán éttermekkel találkozni. Vannak rendes a’lacart éttermek is, és gyorséttermek is szép számmal ebben a kategóriában. 

Aki tehát étterem alapításon gondolkodik, mindenképpen tartsa szem előtt az egészségtudatos életmód népszerűsödését a fogyasztók körében. Egy étterem pozícionálása, arculata és marketing tevékenység kialakítása során oda kell figyelni az aktuális trendekre, hiszen a hosszú távon sikeres működéshez szem előtt kell tartani a fogyasztói igények változását és irányát.